Apple Magic Mouse ve Bağlantı Kopma Problemi

Magic_Mouse

Çok ilginç şeyler yaşıyorum Apple dünyasıyla. Kullandığım Apple Magic Mouse, marka piller diyebileceğimiz Varta, Kodak gibi pillerle çalışmıyor.

Evet, doğru okudunuz. Stabil olarak çalıştığı piller ise BİM’den satın aldığım ve diğerlerine göre görece ucuz diyebileceğimiz Power B piller.

Ne gibi sıkıntılar yaşadım?

Çok saçma bir şekilde Mouse’u kullanırken yanlışlıkla klavyeye dokunduğumda bağlantı kopuyor ve uzun süre gelmiyor. Ancak aynı problemi Bim’in pilleri ile yaşamamak biraz tuhaf.

Bunun dışında herhangi bir şekilde çarpma vb. Bir eylem olmadığında bile, bağlantı kopma problemi yaşıyorum. Ve yine uzunca bir süre bağlanmıyor.

Apple Magic Mouse – Kaynak: https://tr.wikipedia.org/

Apple Magic Mouse pil olarak iki adet AA pil ile çalışıyor. Yukarıda yazdığım pillerin boyutları ile ilgili bir sıkıntı olduğunu bile düşündüm. Ancak pillerin boyutları uluslararası standartlarda üretildiğinden dolayı boy ile alakalı olduğunu düşünmüyordum. Ancak yaşadığım olaylar ne yazık ki tam aksini gösteriyordu. Zaten yukarıda verdiğim kaynak üzerinden de bu teyit edilebilir.

Bu arada ne kadar teyit edilebilir desem de ufak bir takım boyut problemleri varmış aslında. Böylece şu fani hayatta yaşadığımız tecrübe ile yeni bir bilgi öğrendik. Bu durumda şöyle saçma bir olayın ortada olduğunu görüyoruz. Varta ve Kodak piller biraz daha ufak. Yani olayın çıktığı nokta bu.

İlk bu durumu Kodak piller ile yaşadım. O sırada inanın Mouse’un bozulduğunu düşündüm ve başka arayışlara girdim. Ancak elime geçen daha önce kullanılmamış bir kaç adet Bim’in pili geçti. Bu pilleri ya çalışırsa diye Mouse’a taktım ve o çok ilginç sonuca ulaştım… Mouse çalışıyordu. O an bir heyecan yaptım, anlatamam.

Sevgili pil üreticilerinin ufak boyutsal farklılıkları, az kaldı bana yeni bir masraf kalemi çıkartıyordu. Ancak şans eseri elime geçen piller ile hızlıca ve az maliyetli bir çözüme kavuşmuş oldum.

Sonuç

Sözün özü ise; Pil üreticilerin çok ufak boyut farklılıkları nedeniyle yaşadığım ve olmasına ihtimal bile vermeyeceğim bir problem yaşamış bulundum. Zaten su içer gibi pil kullanan ancak kullanım kolaylığından dolayı bırakamadığım Magic Mouse’un yiyecek ihtiyacını ise şans eseri ucuz bir yoldan halletmiş oldum.

Bu yazıyı ise bir kaç saat önce %40’ın üzerinde doluluk oranına sahip, kampanyadan 12 adet aldığım ancak kullanamayacağım ve sürekli kopma problemi yaşadığım Varta pilleri çıkarıp, Power B pil taktığım Magic Mouse’um ile düzenliyorum.

Hayat işte…

Güncelleme : Bu problem Magic Mouse’un pil yuvasında yer alan bağlantıları sağlayan noktalardan kaynaklanıyor. Problemi çözdüm. Alüminyum folyodan parça kesip, pilin eksi ucunun değdiği noktaya koydum ve kopma problemi ortadan kalktı. Varta göz bebeğimsin 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir